Concert Gemengd Koor Beetsterzwaag

LET OP! Onderstaand bericht is vanuit de oude website gemigreerd. De weergave kan hierdoor niet optimaal zijn en foto’s kunnen ontbreken in onderstaand artikel.

Verslag concert “Gemengd koor Beetsterzwaag”
Aanwezig namens de bond: Marije Geven en Arjan Peters

Concert Beetsterzwaag op 31 maart 2012

Om half 8 kwamen wij binnenlopen in de Buorskip te Beetsterzwaag. Enthousiast werden wij onthaald door de voorzitster van Gemengd koor Beetsterzwaag: NAAM VOLGT. Om 20.00 uur begon het concert met als rode draad: de Seventies! Na lekker warm te zijn gezongen met een aantal canons begonnen ze met een eigen geschreven Friese vertaling van “Morning has broken”. Ook klassiekers van Neil Diamond werden ten gehore gegeven met o.a. Song sung blue en Sweet Caroline. Vlak voor de pauze doen zowel de heren als dames een solo, de heren als Rhinestone Cowboy (een plattelandse man die de stad verkent) en de dames met Come with me my love.

Na de pauze gaat het koor op een iets andere toer verder: hoewel ze nog even met de Seventies beginnen met Hit the road Jack, gaan ze al snel over naar muziek als Nkosi (het Zuid Afrikaanse volkslied, veel gehoord bij het WK van 2010!), Siyahamba, Heal the World en als afsluiter Wind of Change.

Bij de toegift konden ook wij niet stilzitten: we hebben dan ook enthousiast meegezongen met Siyahamba! Wij willen Gemengd koor Beetsterzwaag hartelijk bedanken voor de uitnodiging, we hebben écht genoten!