Bijzonder Najaarsconcert

LET OP! Onderstaand bericht is vanuit de oude website gemigreerd. De weergave kan hierdoor niet optimaal zijn en foto’s kunnen ontbreken in onderstaand artikel.

Voor muziekliefhebbers in de wijde regio vindt op 4 november a.s. een bijzonder evenement plaats. Dan organiseert namelijk de Plaatselijke Commissie Kortezwaag van de Stichting Alde Fryske Tsjerken om 14.30 uur een bijzonder Najaarsconcert in haar fraaie kerkgebouw aan De Leijen aldaar. Naast het gemengd koor “Nim it sa ’t is” uit Jonkerslân treedt dan voor het voetlicht de bekende sopraan Willemien Zwart uit Gorredijk.

Het koor o.l.v. Hiltsje Blumers opent het programma met het bekende “Jambalaya” waarbij pianiste Geke Boerrigter een opvallende begeleiding verzorgt. Na een nostalgische potpourri van Duitse dansliedjes “Zum Tanze, da geht ein Mädel” zingt Willemien Zwart vóór de pauze een tweetal romantisch-gevoelige aria’s uit opera’s van Verdi: “D’ amor sull’ ali rosee” uit “Il Trovatore” en “Ernani, involami” uit “Ernani”.

Na de pauze laat zij opnieuw haar prachtige zangstem horen in een tweetal aria’s. Van Giuseppe Verdi vertolkt zij “Ah, fors è lui” uit “La Traviata” en “Quando rapito in estasi” uit “Lucia di Lammermoor” van Donizetti. “Nim it sa ’t is” sluit dit heerlijke concert af met een drietal bijdragen: het zeer harmonieuze “Veni Jesu” van Cherubini,  het bekende “Hallelujah Chorus” uit “The Messiah” van Händel en een korte selectie uit de operette “Die Fledermaus” van Joh. Strauss. In verband met de beperkte plaatsruimte is reserveren van toegangskaarten à € 6,– zeer gewenst via tel. (0513) 461343 of  463702 of 463540.

 ——————————————

Kortom:
– Najaarsconcert
– zondag 4 november 2012 14.30 uur
– Kerkje aan De Leijen in Kortezwaag
– m.m.v. – gemengd koor “Nim it sa ’t is” Jonkerslân
– Willemien Zwart, sopraan
– Entree € 6,–
– Reserveren via (0513) 461343 of  463702 of 463540

 ——————————————

Eventuele nadere informatie:

Plaatselijke Commissie Kortezwaag
p/a Rins v.d. Leeuw
’t Weike 7
8401 AS  Gorredijk

tel. 0513 – 463702
e-mail:  vanderleeuw@kpnplanet.nl