Concours 2013 groot succes!

LET OP! Onderstaand bericht is vanuit de oude website gemigreerd. De weergave kan hierdoor niet optimaal zijn en foto’s kunnen ontbreken in onderstaand artikel.

Vol enthousiasme en nog vol energie kunnen wij als bestuur zeggen dat het concours 2013 een groot succes was! Met een grote hoeveelheid koren en veel publiek over de hele dag kijken wij met voldoening terug op een mooie dag. Maar liefst 26 koren hebben hun zangkunsten – en sommigen zelfs hun danspasjes – laten zien in Joure!

 

Concours 2013

En een mooie dag was het, ook dit jaar weer won Solid uit Harlingen de publieksprijs met een gemiddeld cijfer van een 8,6! Maar, de “concurrentie” komt dichterbij: Lily Leaves (Leeuwarden) zat het vrouwenkoor op de hielen met maar liefst een 8,5! En ook Gemengd Koor Ons Genoegen uit Oldeholtepade behaalde een solide 8,3 waarmee ze de derde prijs van de publieksjury behaalden. In elke categorie werd enthousiast en vooral met enorm veel plezier gezongen. Je zou daar maar zitten als vakjury: over zoveel verschillende koren oordelen die elk een eigen opvatting hebben van hun muziek en even trots zijn op wat hun koor presteert in de mooie Oerdracht. 

Dit jaar begon de dag om 12:00 uur, de dag werd geopend door onze voorzitter die de juryleden, Angelica Braam en Yme van der Valk, warm verwelkomt. De presentatie is ook dit jaar weer in handen van Ger van Zanden die net als vorig jaar weer uren aan voorbereiding heeft besteed aan de uitspraken van de Friese taal! Met 26 koren (8 koren komen uit in categorie A, 12 koren komen uit in categorie B en 6 koren komen uit in categorie C) is het een lange dag met veel afwisseling. Gelukkig is er over de hele dag veel publiek en is ook de publieksjury (die toch heel anders kijken dan de vakjury) ruim vertegenwoordigd. Wij willen als bestuur THC Oostergoo hartelijk danken voor het vermaken van iedereen terwijl wij alle punten aan het optellen waren en de uitslagen drie keer controleerden, zij hebben er een waar feestje van gemaakt!

Over tienen sluiten we deze mooie dag met het Frysk Folksliet, begeleid door één van de dirigenten die zich spontaan aanbood (of werd hij aangeboden door zijn koor?) om de begeleiding te verzorgen!

De uitslag
We hebben de uitslag online gezet, bekijk deze snel hier! De drie koren die het hoogst aantal punten hadden (onafhankelijk van de categorie):

  1. Vrouwenkoor Solid uit Harlingen (A) met 253 punten olv. Gert-Jan Hoekstra
  2. Sjongkoar Waadwyn uit Wijnaldum (B) met 234,5 punten olv. Simon Bouma
  3. Vrouwenkoor Different Sound (A)uit Minnertsga met 227,5 punten olv. Simon Bouma

 

De foto’s zijn uiteraard nog niet klaar, gezien het grote aantal en het feit dat dit op vrijwillige basis gebeurt zullen deze zo snel mogelijk online gezet worden maar wij vragen wel om uw geduld hierin. Wij doen ons best om alles zo snel mogelijk klaar te maken zodat de leden ook van de foto’s kunnen genieten!