Koperen jubileum Seizoenenkoor

LET OP! Onderstaand bericht is vanuit de oude website gemigreerd. De weergave kan hierdoor niet optimaal zijn en foto’s kunnen ontbreken in onderstaand artikel.

Het bondsbestuur ontving al enige tijd geleden een uitnodiging om het 12,5 jarig bestaan mee te maken in het sfeervolle Theaterkerkje te Wier. Bondssecretaris Gauke Dijkstra maakte gebruik van de gelegenheid om het feest mee te maken.
Uit het programmaboekje: “Het is feest vandaag! Het Seizoenenkoor bestaat twaalf en een half jaar! Maar wat vieren we dan? Enkele mogelijkheden…We vieren dat we 12,5 jaar samen zingen of samen optrekken. Of we vieren dat onze dirigent 12,5 jaar geleden een goed idee had en zodoende het Seizoenenkoor kon beginnen. En zo kan een ieder hierover z’n eigen gedachten hebben. Wat vast staat, is dat we nu, vandaag stilstaan bij een groep enthousiaste koristen die het prettig vindt om samen zo goed mogelijk muziek te maken”.

En zo begonnen ze met een voor hen niet alledaags programma, met begeleiding van spelers uit het Frysk kamerorkest en het Salonorkest Sinnema en huispianist Oeds Wijnsma onder leiding van Piet Vessies aan een concert in Italiaanse stijl en sfeer. Op het programma stonden Italiaanse composities of Italiaanstalige koorwerkjes. Zo kregen we een veelkleurig palet aangereikt waaraan we konden proeven. Ook letterlijk, want in wel 2 pauzes werden hapjes en drankjes aangeboden door de leden zelf bereid. Het werd een prachtige, feestelijke en vrolijke avond. Er kon worden genoten van de prachtige koorklanken: muziek van oude en hedendaagse componisten. Een belangrijk onderdeel van het geheel was het hierboven genoemde orkest. Ook solistisch stond met zijn mannetje. Een ieder kwam aan zijn trekken. Het liep al tegen elven toen een ieder naar huis ging met het hoofd nog vol prachtige melodieën en het buikje meer dan gevuld.

Seizoenenkoor: hartelijk dank. Nu op naar het 25 jarig bestaan en met dit enthousiasme zal dit zeker lukken. Veel succes.

Gauke Dijkstra