Jubileumconcert Ons Genoegen

LET OP! Onderstaand bericht is vanuit de oude website gemigreerd. De weergave kan hierdoor niet optimaal zijn en foto’s kunnen ontbreken in onderstaand artikel.

Op zondagmiddag 13 april was de Bond van Zangkoren in Friesland uitgenodigd om het jubileumconcert van Ons Genoegen bij te wonen. Het koor vierde met dit concert haar 75-jarig bestaan. Het koor bestaat uit 44 leden met de luxe dat ook de mannenstemmen goed vertegenwoordigd zijn (5 tenoren en 7 bassen). Om 14.35 uur opende de voorzitster mevr. Anneke Kuperus het concert. Voor haar de eerste keer, omdat vele, vele jaren voor haar deze functie werd bekleed door Jan Eize Hofstee. Hij had zich op de jaarvergadering in maart na ± 40 jaar voorzitter te zijn geweest, niet opnieuw verkiesbaar gesteld.

Het koor zingt (al bijna 25 jaar) onder de vaardige leiding van Hinke Jelsma. De presentatie van de gezongen muziekstukken werd verzorgd door Femmy Raggers. Het repertoire van het koor is voornamelijk in de pop-sfeer. Van vele stukken werd verteld wanneer en hoe hoog ze in diverse landen op de hitlijsten hadden gestaan en werd de tekst van wat er werd gezongen toegelicht. Het was een programma van zo ongeveer 2x drie kwartier met tussendoor een pauze waarin van een hapje en een drankje kon worden genoten, men even de benen kon strekken en ondertussen in de gelegenheid was koorfoto’s te bekijken van de afgelopen 75 jaar.

Al met al een boeiende middag, waarin met groot enthousiasme werd gezongen, gedirigeerd en begeleid. Vooral Nkosi Sikelele en Make you feel my love spraken mij erg aan. Ook het muzikaal intermezzo van begeleider Martijn de Jager, het eerste deel uit de Mondscheinsonate van Ludwig van Beethoven, werd prachtig uitgevoerd.Na afloop van het concert werden de leiding en de begeleiding onder groot applaus in de bloemen gezet.

Ondanks het mooie, zonnige, maar wel frisse weer was het erg de moeite waard om samen met publiek, genodigden, ereleden en oud-leden de goed gevulde Stephanuskerk dit jubileumconcert te beleven. Vergezeld van onze felicitaties wensen wij Ons Genoegen nog heel veel jaren van zangplezier toe.

Rinze Visser, voorzitter BvZiF