De Boegspetters: 20-jarig jubileumconcert

LET OP! Onderstaand bericht is vanuit de oude website gemigreerd. De weergave kan hierdoor niet optimaal zijn en foto’s kunnen ontbreken in onderstaand artikel.

Op vrijdagavond 17 oktober 2014 was het bij de Boegspetters tijd voor een feestje: ze vierden hun 20-jarig bestaan met een prachtig concert in de Grote Kerk in Harlingen. De Boegspetters is een vrouwenkoor onder leiding van Anna Bonnema en met begeleiding op de piano van Gert-Jan Hoekstra. Voor hun jubileumconcert werden enkele bekende namen uit Harlingen gevraagd het koor te ondersteunen: Wiebe van Dijk, Dirk Kracht en Guusje Roos wisselden het koor af met prachtige solo’s. Het koor begon de avond met het mooie “Over the Rainbow” uit de musical the Wizard of Oz. Het programma wat volgde was erg gevarieerd: van Nederlandstalig (met liedjes van onder andere Willeke Alberti, Nick & Simon en Trijntje Oosterhuis) tot de nummers van Carl Jenkins, waarin een fantasietaal van klanken voor een prachtige muzikale beleving zorgen, tot bekende Engelstalige nummers . Afgesloten werd met het vrolijke O Happy Day (met de solo van Wiebe van Dijk) en Dancing Queen van Abba. Dan is het tijd om de opbrengst van de loterij bekend te maken. Dankzij de Boegspetters, het publiek en alle sponsoren kon er een cheque ter waarde van maar liefst €1750 overhandigd worden aan de twee vertegenwoordigers van het Hospice in Harlingen. Na een groot applaus geeft het koor nog een swingende toegift met O Happy Day. Als we de kerk uit lopen horen we het publiek nog stiekem zingen dus het enthousiasme van de Boegspetters heeft absoluut het publiek bereikt tijdens dit prachtige concert! Bedankt voor deze mooie avond!