SJONGERSJÛN

LET OP! Onderstaand bericht is vanuit de oude website gemigreerd. De weergave kan hierdoor niet optimaal zijn en foto’s kunnen ontbreken in onderstaand artikel.

Het koor Sjongersnocht heeft sinds de oprichting in 2008 de nodige ontwikkeling doorgemaakt. Waar in het begin meest tweestemmig werd gezongen door 8 mannen, onder begeleiding van trekzakken, klinken nu regelmatig vierstemmige arrangementen. De liederen gezongen door een inmiddels bijna 30 leden tellend gemengd koor, worden tegenwoordig ondersteund door elektronische piano en saxofoon. Inmiddels is de kleding met kobaltblauwe accenten vervangen voor kleding die meer één geheel vormen. Zo dragen de dames tegenwoordig zwart met fuchsia-roze accenten en de heren een grijs/wit gestreept overhemd.

De leden van dit zanggezelschap vond het de hoogste tijd voor een gezellige zangavond, maar dan wel één met een bijzonder tintje. Op 7 maart organiseren zij in SCC de Pomp te Bantega een SJONGERSJÛN. Om de avond een extra feestelijk karakter te geven is Gjalt de Jong, bekend als ‘omropper te plak’ bij het skûtsjesilen uitgenodigd. Hij zal shanty’s en andere bekende meezingers laten horen. Afwisselend zullen het gemengde koor Sjongersnocht en Gjalt mooie nummers ten gehore brengen. Iedereen wordt uitgedaagd om gezellig mee te komen zingen! De avond is vrij van entree. In de pauze zal een verloting zijn.

Meer informatie is te vinden op www.bantega.net/sjongersnocht.html en www.facebook.com/sjongersnocht.