Jubilarissen ‘De Vriendschap’ (Makkinga)

LET OP! Onderstaand bericht is vanuit de oude website gemigreerd. De weergave kan hierdoor niet optimaal zijn en foto’s kunnen ontbreken in onderstaand artikel.

Wat normaal een gewone repetitieavond is, werd nu een avond met een speciaal karakter. Ter afsluiting van het seizoen hield zangkoor De Vriendschap uit Makkinga een concert in eigen dorp op de Brink. Dat de temperatuur voor eind mei niet optimaal was, mocht de pret niet drukken. De dames van de Vriendschap onder leiding van Eta Schreiber lieten een gevarieerd programma horen met nummers in het Engels, Fries en Stellingwerfs. Waar het koor normaal a capella of onder pianobegeleiding zingt, werden een aantal nummers nu begeleid door een koorlid op de accordeon. Het laatste nummer ‘Woar de Lende’ werd samen met het publiek uit volle borst gezongen.

Foto koor De Vriendschap (Makkinga)

Na het optreden was er een gezellige avond met een hapje en een drankje en hier mocht ik de twee jubilarissen huldigen, die hier overigens niets van wisten! Mevrouw Harmanna Bijstra, een sopraan, is dit jaar namelijk 25 jaar lid. De altijd opgewekte dame bezoekt trouw de repetities en is een tijd secretaris van het koor geweest. De tweede jubilaris, mevrouw Marieke Buitenhuis is eveneens 25 jaar lid. Ze zingt bij de alten maar kan ook mooi hoog zingen. Als lid van de muziekcommissie zoekt ze samen met een ander koorlid en de dirigente de muziek uit die het koor zingt. Na het officiële gedeelte werd er gezellig gekletst en vervolgens werd er door een koorlid een leuke muziekquiz georganiseerd. Al met al een hele geslaagde en gezellige avond!

Ik wil De Vriendschap uit Makkinga hartelijk danken voor hun gastvrijheid en het leuke presentje wat ik mee kreeg als dank voor mijn aanwezigheid! Overigens is dit gezellige koor op zoek naar nieuwe leden! Ze repeteren wekelijks op dinsdag van 19.30-21.30 uur in het dorpshuis in Makkinga. Bij belangstelling kunt u de voorzitter Aafje Sloot bellen op 0516-441399.

Namens de Bond van Zangkoren in Friesland,
Marije Peters-Geven