20 jaar Vrouwenkoor Eigenwijs

LET OP! Onderstaand bericht is vanuit de oude website gemigreerd. De weergave kan hierdoor niet optimaal zijn en foto’s kunnen ontbreken in onderstaand artikel.

Op 18 oktober 2015 was ik te gast in de dorpskerk van Rottevalle om het 20-jarig jubileum te vieren. De voorzitster mevr. Gilly Smith opende om precies half drie de middag en was blij met de volle kerk. Op 8 Maart 1995 werd het koor opgericht in het toenmalige vrouwenhuis in Drachten.

Mevr. Hannie Dekker is een van de oprichtsters en is nog steeds lid van het koor Eigenwijs. Ze vertelde hoe het koor is ontstaan. In die tijd waren er verschillende rode vrouwengroepen en die hebben zich samengevoegd. Zo ontstond Vrouwenkoor Eigenwijs. Tot nu toe een gezellige morgen repeteren en af en toe een concert.

Onder leiding van Margo Konings met aan de piano Tinielis Beetsma was het een mooi en gevarieerd concert met vooral veel muziek van en voor vrouwen, maar ook de Friese muziek werd niet vergeten. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje. Erg gezellig!

Albertje van Wattum