Volkslied voor Bantega.

LET OP! Onderstaand bericht is vanuit de oude website gemigreerd. De weergave kan hierdoor niet optimaal zijn en foto’s kunnen ontbreken in onderstaand artikel.

Verscholen tussen de zompige weiden op de rand van de Friese taalgrens ligt het dorp Bantega. Het is op die weiden, waar de Tureluur altijd zijn nestje vlak naast dat van de Grutto maakt. Gewoon….. omdat ze samen sterker staan.

Dit samenspel in de natuur is voor componist/ tekstschrijver Hans Hanse de inspiratiebron geweest voor het componeren van het ‘volkslied van Bantega’. In zijn ‘Wy Bin Ien’, de officiële naam van het lied, vergelijkt hij de eenheid tussen deze beide vogelsoorten met de eenheid die er onder de bevolking van Bantega leeft. Het is deze eenheid, dat Bantega tot een speciaal dorp maakt, en heeft bewezen dat samenwerken tot grote dingen kan leiden, met als voorbeeld de openluchtspelen.

‘Wy Bin Ien’ zal op 20 februari in de Pomp in Bantega door het Bantegaaster gemengde koor Sjongersnocht worden gepresenteerd. Daarnaast zal Sjongersnocht ook hun nieuwe repertoire ten gehore brengen. Om deze Sjongersjûn een speciaal tintje te geven is het Fries duo Grytz & Gryze uitgenodigd voor een gastoptreden.

Aanvang 20.00 uur, toegang is gratis