Jubileumconcert Seniorenkoor Parnas

LET OP! Onderstaand bericht is vanuit de oude website gemigreerd. De weergave kan hierdoor niet optimaal zijn en foto’s kunnen ontbreken in onderstaand artikel.

Seniorenkoor Parnas viert 5-jarig jubileum met bijzonder concert

 

De Kracht van muziek

 

De kracht van muziek is dat het mensen tot elkaar brengt en steun kan bieden in moeilijke tijden. In tijden van onderdrukking is veel muziek ontstaan en uitgevoerd. Muziek waarin verzet te horen is, maar ook verzoening.

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in een Japans vrouwenkamp instrumentale muziek gezongen door de gevangenen. Er was geen bladmuziek aanwezig. Twee van de vrouwen, Nora Chambers en Margareth Dryburgh schreven de muziek uit hun hoofd op en bewerkten het voor “stemmenorkest”.

Deze muziek klonk in het kamp, na geheime voorbereiding, plotseling op. Dit wonder van muziek gaf vele van de gevangenen de kracht die ze nodig hadden om te leven.

 

Helaas is er niets veranderd. Er is nog steeds oorlog. De vluchtelingen stromen binnen.  Zinloze aanslagen worden gepleegd.

Maar: muziek zorgt ervoor dat mensen in staat zijn tot vrede, verdraagzaamheid en vergeving.

 

Ter gelegenheid van hun  5-jarig jubileum als zelfstandige vereniging brengt het Seniorenkoor Parnas met pianist Remko Hoitsma o.l.v. Ben Brunt,  samen met het Noord Nederlands Fluitensemble o.l.v. Jacqueline Ebbers en dansers van Dance Explosion met choreograaf Pim Steemers dit indrukwekkende programma op 12 februari 2017 in de Rabobankzaal van Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Aanvang:   15.00 uur  

Toegangsprijs :€5 ,–.