Zingen houdt je jong

LET OP! Onderstaand bericht is vanuit de oude website gemigreerd. De weergave kan hierdoor niet optimaal zijn en foto’s kunnen ontbreken in onderstaand artikel.

Zingen houdt je jong

Dat bleek vorige week donderdag 20 april maar weer eens overduidelijk toen het bondsbestuur gebruik maakte van de uitnodiging van het Seniorenkoor “Wy dogge ús bêst” uit Heerenveen. Het koor vierde het 70 jarige jubileum met een concert in de Doopsgezinde Kerk te Heerenveen. De bondsbestuursleden Piety Hooghiemstra en Gauke Dijkstra togen naar Heerenveen waar ze een prachtige middag beleefden. Onder de prima begeleiding  van dirigent Lars Mulder zong het koor de sterren van de hemel. Wat een klank van dit Seniorenkoor, waar de leeftijd van de leden zit tussen de 62 en 95 jaar. Lars Mulder wist alles wat in het koor zit naar boven te halen, maar bovenal een stuk enthousiasme waar menig koor jaloers op zou zijn. En wat nog een koorklank en dynamiek. Een viertal solisten uit het koor wisten de aanwezigen te boeien met hun prachtige nummers. Alt mevrouw Pen bracht een mooie vertolking van de Duitse versie van De Linebeam (Der Lindenbaum) van Schubert, de bas Jan Hettema boeide een ieder met het prachtige O Isis und Osiris en de tenoren Anton Ripasse (Terang Bulan) en Harm Bron (Blaue Nacht am Hafen) kregen ook een verdiend applaus. Het programma van het koor was zeer gevarieerd en verveelde geen moment. Ook een aantal premières, waaronder het zo bekende Gabriella’s liet. Het koor zong een aantal nummers met begeleiding van harpiste Nienke van der Leyden. Dirigent en koor pasten zich prima aan of misschien andersom. Het klonk subliem, al was er al jaren een goede samenwerking! Nienke van der Leyden speelde ook nog een aantal instrumentele intermezzo’s.  het prachtige geluid van dit instrument is misschien wel eens wat onder gewaardeerd, maar “Wy dogge ús bêst” zette de harp terecht in de schijnwerper. Ook dit was genieten. Albert van der Wal begeleidde het koor in een aantal liederen op de gitaar.

Al met al, bestuur, leden en dirigent van Seniorenkoor “Wy dogge ús bêst”, van harte gefeliciteerd door jullie bondsvrienden met dit 70 jarige jubileum en met dit perfect georganiseerde jubileumconcert. Dit smaakte naar meer. Wij hopen jullie spoedig op het bondsconcours te mogen begroeten. Bij deze: van harte welkom. Op naar het 80 jarig jubileum, maar met deze vitaliteit moet dat zeker lukken. Veel plezier daarbij.

Mede namens Piety Hooghiemstra, Gauke Dijkstra.