Jubileumconcert 15 jaar Algemeen Gemengd Koor Allégresse Drachten

LET OP! Onderstaand bericht is vanuit de oude website gemigreerd. De weergave kan hierdoor niet optimaal zijn en foto’s kunnen ontbreken in onderstaand artikel.

Jubileumconcert 15 jaar Algemeen Gemengd Koor Allégresse Drachten

Op zondagmiddag 5 november 2017 vierde het Algemeen gemengd koor Allégresse te Drachten het 3e lustrum (15 jarig bestaan) met een jubileumconcert in de Zuiderkerk te Drachten. Het bondsbestuur was hiervoor uitgenodigd en maakte graag gebruik van deze uitnodiging. De secretaris, de heer Dijkstra vertegenwoordigde alle zangersvrienden uit de bond vanmiddag. Onder leiding van dirigent Martijn Jager en pianiste Chanyang Park werd er een afwisselend programma gepresenteerd. Het concert werd mede opgeluisterd door het “Wereldmuziek orkest Op Streek” en Martijn Jager nam de presentatie van het geheel voor zijn rekening.

Het thema deze middag was “Water en wind” en “Wereldmuziek” Aan de hand van deze thema’s werden de talrijke aanwezigen (de Zuiderkerk zat zo goed als vol) getrakteerd op prachtige muziek. Een hoogtepunt was “The lion sleeps tonight” waar oud-dirigente Janneke Slagter het dirigeerstokje van Martijn Jager overnam en tevens de daarin zittende solo voor haar rekening nam. 

Het koor zong herkenbare nummers zoals o.a. “Peacing like a river, I am sailing, De Zee, Fields of Gold en Die Forelle” en het Wereldmuziekorkest liet ons dansen op het water, nam ons mee naar Israël en gaf een  mooie vertolking van Les pêcheurs.

Het intermezzo op de piano van Martijn Jager stond op hoog niveau (Gnosserie 1 (Erik Satie)

Na de pauze verraste het koor onder meer met “Don’t fence me in en Samba lelé” en het orkest maakte o.a. met “Esmer” veel indruk.

De gezamenlijk afsluiting door koor en orkest maakte een einde aan deze prachtige middag. “Dona Dona en You ‘ll never walk alone” zorgden voor een staande ovatie. Terecht.

Al met al Allégresse: jullie kunnen terug zien op een mooi concert en een fijne, gezellige middag. Namens het bondsbestuur wil ik jullie allen van harte feliciteren met dit jubileum: op naar de 20.

Gauke Dijkstra