Voorjaarsconcert “Wy dogge ús bêst” en Zangkoor “De Woudklank”

Wat is het een voorrecht om bondsbestuurder te mogen zijn. Vooral als je zo’n prachtig concert mag bijwonen van één van de aangesloten koren. Het bondsbestuur had een uitnodiging ontvangen voor het voorjaarsconcert van Seniorenkoor “Wy dogge us bêst” uit Heerenveen en Zangkoor “De Woudklank” uit De Knipe. Opvallend vanmiddag is het enthousiasme van de koorleden: leeftijd is geen enkele beperking om zo mooi te zingen. Het zal best wel eens moeilijk zijn om bepaalde hoogtes te halen, alles in te studeren, maar wat een ander voor de koorleden oplevert, blijkt vanmiddag weer overduidelijk: het houdt de mensen jong, vitaal, enthousiast. Het straalt eraf. Wat vanmiddag opvalt is het zeer gevarieerde repertoire. Bijzonder zijn de “eigentijdse liedjes” van Paul Mac Cartney, Marco Borsato, Elvis Presley en anderen. En dat alles onder de leiding van een nog enthousiastere dirigent Lars Mulder. Hij weet zijn beide koren tot grote hoogte te brengen. Ik heb er veel bewondering voor.

Niet onvermeld mag blijven, dat beide koren ook solistisch flink aan de weg timmeren: Jan Hettema vertolkt Chor der Priester op sublieme wijze, Rinus Weima boeit met Leaving on a jet plane en Peter Pith verrast de volle kerk met Non ti scordar di me. Prachtig.

En dan de gezamenlijke nummers: ze vallen er in als zoete broodjes: Friends forever, Lippen schweigen, Gabriella’s liet en Schön ist die Jugend. Schön ist die Jugend ietwat nostalgisch gezongen, maar zoals de koorleden zich vandaag presenteren zitten ze er nog midden in.

Het staande applaus voor koorleden en dirigent is meer dan verdiend. Ik heb genoten van een prachtig concert vanmiddag en wens de koren met hun dirigent alle succes voor de toekomst.

Gauke Dijkstra ( 26 april 2018)