Koorproject Allégresse Misa Criolla van Ariel Ramírez

Algemeen gemengd koor Allégresse gaat, naast het zingen van haar reguliere repertoire van liederen, een koorproject ten uitvoer brengen. Dit koorproject omvat het instuderen en ten gehore brengen van de Misa Criolla van de Argentijnse componist Ariel Ramírez. Dit gebeurt in de komende maanden en de uitvoering is in december. De Misa Criolla wordt uitgevoerd in samenwerking met de soliste Corin Tholen en de begeleidingsgroep Caminante. De muzikale leiding is in handen van de vaste dirigent Martijn Jager. Het koorproject wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente in het kader van de Tijdelijke Beleidsregel Extra middelen Amateurkunst en Cultuur.

De Misa Criolla bestaat uit vijf delen en is één van de eerste missen, welke in de volkstaal (Spaans) en niet in het Latijn zijn geschreven. Vanuit zijn voorliefde voor de eigen Argentijnse volksmuziek heeft Ramírez ritmes en de instrumentatie van de indianen en de ‘criollos’, de nakomelingen van de diverse immigranten, in het stuk verwerkt.
Op 5 september a.s. houdt Allégresse Open Huis tijdens de repetitie-avond van 19.30 tot 21.30 uur in de Doopsgezinde Kerk aan de Zuiderbuurt te Drachten. Belangstellenden zijn dan van harte welkom om kennis te maken met het koor.

Allégresse wil graag zangers, die (nog) geen lid van het koor zijn, de gelegenheid bieden om op projectbasis mee te doen aan de Misa Criolla. Dat kan tegen een kleine vergoeding van de onkosten van de bladmuziek etc. Projectzangers van alle vier stemsoorten, te weten sopranen, alten, tenoren en bassen (SATB), zijn welkom.

De repetities voor de Misa Criolla staan vervolgens gepland voor: 31 oktober, 7 november, 14 november, 21 november, 28 november en 7 december (generale repetitie). De uitvoering is op 9 december 2018. Belangstellende projectzangers kunnen zich aanmelden bij de secretaris Albertje van Wattum-Smid (0512-522586, a.fwat23@kpnmail.nl) of kunnen gewoon langskomen tijdens het Open Huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.