Jubileumconcert Lily Leaves: door de jaren heen

Dit jaar bestaat het vrouwenkoor Lily Leaves 25 jaar. Tijd voor een feestje. En daar aan vast gekoppeld natuurlijk een jubileumconcert.

Afgelopen zondag 11 november is dit jubileumconcert gegeven in de prachtige theater -Koepelkerk te Leeuwarden. Een goed gevulde zaal, waaronder de bondsvertegenwoordigers Albertje van Wattum en Gauke Dijkstra. Een prachtig, zeer gevarieerd programma: van een smartlappenmedley, via Gershwin, Claudia de Brey, Dik Hout, Meatloaf en vele andere nummers heeft het koor laten horen wat er in de afgelopen 20 jaar zoal is gezongen.

Het verrassingsoptreden van Ellen Bakker was inderdaad erg verrassend: deze energieke vrouw liet zowel koor als aanwezigen op leuke manier muziek maken.

Mevrouw Hinke Jelsma, de dirigente van Lily Leaves heeft de muziek op leuke wijze aan elkaar gepraat. Op temperamentvolle wijze weet deze vrouw veel, zo niet alles uit het koor te halen wat er inzit. Kortom een prachtige middag.

Op bijzondere wijze werden de jubilarissen voor het voetlicht gebracht: van ieder jaar (te beginnen in 2018) werd er een koorfoto geprojecteerd en iedere keer als je er als koorlid niet bij was, verliet je het podium om uiteindelijk met 2 mensen over te blijven: Baukje Marijke Felkers en Durkje Smid. De bondsvertegenwoordigers zetten beide vrouwen even in het zonnetje; al vanaf de oprichtingsdatum bij het koor betrokken: een hele prestatie. Onze gelukwensen!

Rest mij om mede namens Albertje van Wattum het bestuur te bedanken voor de uitnodiging en de mooie middag. Namens de bond onze hartelijke gelukwensen bij dit jubileum en veel succes in de toekomst (o.a. op het bondsconcours en een optreden in Paradiso in Amsterdam)

Gauke Dijkstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *