Jubileumconcert ‘De Boegspetters’

A happy day 

Zondag 10 november was de happy day voor het Harlinger Vrouwenkoor De Boegspetters. 25 jaar geleden was het koor opgericht en nu was er dus tijd voor een feestje. Men wilde dit feest onder meer vieren met een jubileumconcert. Ook het bestuur van de Bond van Zangkoren in Friesland was uitgenodigd om het feest mee te  maken. Dus togen bondsbestuurders Albertje van Wattum, Piety Hooghiemstra en Gauke Dijkstra naar de Doopsgezinde kerk te Harlingen, een locatie die zich voor dit concert uitstekend leende. En een feest werd het! Onder leiding van dirigente Anna Bonnema met pianobegeleiding van Gert-Jan Hoekstra steeg het koor naar grote hoogte. De meer dan volle kerk genoot van de prachtige nummers van de Boegspetters en de bondsbestuurders zeggen niets teveel als ze zeggen dat ook zij volop genoten van de nummers die het koor bracht:  You’ve got a friend, Ramona, Land van Maas en Waal, het welbekende Roosje mijn Roosje en de smartlappen puree oftewel Schlagers-pastel paste prima in deze middag. Wat een veelzijdigheid!

Ladyspeaker José Tilstra- Molenaar gaf een leuk overzicht van de geschiedenis van het koor en daarnaast praatte ze de diverse nummers van het koor voortreffelijk aan elkaar.

Hoogtepunt was de huldiging van een groot aantal jubilarissen op het koor. Maar liefst 13 jubilarissen die al vanaf de oprichting bij het wel een wee van het koor waren betrokken, werden in het zonnetje gezet en ook dirigente Anna Bonnema was al  vanaf het begin aanwezig. Twee Harlinger “pommeranten” zetten alle jubilarissen, inclusief de dirigente op ludieke wijze in het zonnetje: zij allen kreeg namens de Bond het 25 jarig jubileum speldje met de daarbij horende oorkonde. Jubilarissen, namens de BvZiF van harte gefeliciteerd en op naar het volgende jubileum.

Na de pauze passeerden er nog flink wat  mooie nummers de revue: Bring it on home to me, You can’t hurry love, Help en nog veel meer. In Oh happy day voerde de enthousiaste, net “geridderde” dirigente het koor tot grote hoogte. Al met al was het daverend applaus voor het koor van het talrijke publiek aan het eind meer dan verdiend.

Koor, bestuur en dirigente: van harte gefeliciteerd met jullie 25 jarig bestaan en we hopen jullie spoedig weer te begroeten op één van onze activiteiten. Hartelijk dank voor de uitnodiging. Ook jullie: op naar het volgende jubileum, maar met zoveel enthousiasme kan dat niet misgaan.

Namens Albertje en Piety, 

Gauke Dijkstra (secr. BvZiF)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *