Gemengd koor Sjongersnocht zoekt toetsenist

Het gezellige koor Sjongersnocht uit Bantega is op zoek naar een nieuwe pianist. Hun huidige toetsenist Hans Hanse neemt na 8 jaren trouwe dienst afscheid van het koor. Hij begeleide de zangers op elektronische piano en accordeon.

Het meer dan 25 leden tellende koor bestaat voor de helft uit dames en de andere helft uit heren, wat voor een mooie harmonie zorgt. De leeftijd van de koorleden is van ongeveer 30 jaar tot boven de 70. Men heeft veel zangplezier met elkaar.

Sjongersnocht staat onder leiding van dirigente Helga van der Wal.

Het koor is zeer gevarieerd qua repertoire. Men zingt van meezingers (Fries en Nederlands) tot ballades en up-tempo nummers, zowel twee- als meerstemmig. Ook heeft het koor inmiddels een uitgebreid kerstrepertoire.  Er wordt opgetreden in tehuizen, muzikale ondersteuning tijdens wandeltochten, tot markten, korenfestivals en kerstmarkten. Tijdens Kerstoptredens kleedt men zich in zelfgemaakte Dickenskleding. Het plezier in zingen met elkaar staat bij Sjongersnocht hoog in het vaandel.

Het koor repeteert elke woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur in SCC De pomp te Bantega waar ze een grote ruimte tot hun beschikking hebben.

Uiteraard heeft ook Sjongersnocht een tijd stil gestaan met repeteren, maar zodra er weer mogelijkheden waren zijn ze weer gestart. Tot 18 december heeft het koor gerepeteerd op anderhalve meter en de andere regelementen die voor koren gelden.  Men kijkt naar de mogelijkheden om te zingen en niet in beperkingen. Zo waren de leden en dirigent bereid om in november en december te repeteren op zaterdagmorgen i.p.v. woensdagavond (i.v.m. de avondlockdown.) Zodra het weer kan gaat Sjongersnocht weer los met repeteren.  

Meer informatie over Sjongersnocht is te vinden op www.bantega.net/sjongersnocht en op hun facebookpagina www.facebook.com/sjongersnocht.  Bellen voor informatie kan naar Henny vd Bijl,  06-43940643.

Reacties bij interesse kunnen gemaild worden naar sjongersnocht.bantega@gmail.com

Hartelijke groet, het bestuur van Sjongersnocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *