Concours

Na twee bewogen jaren waar helaas het Open Fries Kampioenschap niet door kon gaan, zijn we nu dan eindelijk weer bezig met de voorbereidingen, want wij gaan er vanuit dat wij weer kunnen!

Wij hopen op 2 april 2022 weer van start te kunnen met het Open Fries Kampioenschap!

Wij begrijpen dat na bijna 2 jaar niet kunnen zingen het wellicht spannend is om je al meteen op te geven voor een concours. Echter vinden wij het met elkaar zingen en genieten van elkaar het allerbelangrijkste en we hopen dus op uw komst! Aanmelden kan onderaan deze pagina.

Al jaren is het concours een groot succesvol evenement waarbij de koren zich van hun beste kant kunnen laten zien. Alle koren uit Friesland zijn welkom en we hopen dat we deze dag van en met elkaar mogen genieten van de muzikaliteit die Friesland in zich heeft! De deelnemende koren zingen drie nummers waarvan twee nummers zullen worden beoordeeld door een vakjury en de publieksjury. Alle koren ontvangen na het concours een puntenoverzicht en een geschreven kritisch verslag van de beide juryleden. Aan het einde van de dag zijn er twee prijzen uit te reiken: het koor dat de meeste punten van de vakjury heeft verzameld mag zich de kampioen van Friesland noemen! En daar hoort uiteraard een mooie beker bij. Ook de publieksjury mag haar punten verdelen en de winnaar hiervan gaat met de publieksprijs naar huis.

De dag zal bestaan uit een middag- en een avondprogramma en wordt feestelijk afgesloten, hierover later meer.

Omdat wij graag alle koren uit Friesland bij elkaar brengen, kunnen ook dit jaar koren meedoen die niet lid zijn van de Bond van Zangkoren in Friesland! Deelname bedraagt €2,50 per koorlid. Koren die lid zijn van onze Bond hoeven geen inschrijfgeld te betalen. Er kunnen maximaal 24 koren meedoen. Indien er meer dan 24 aanmeldingen zijn zullen koren lid van de Bond van Zangkoren in Friesland met voorrang deelnemen.

Inschrijving geopend!

U kunt uw koor aanmelden voor het Open Fries Kampioenschap 2022.
Let op! Ook als u zich al had aangemeld voor het Open Fries Kampioenschap in 2020 (die helaas niet door kon gaan wegens Corona) vragen wij u voor 2022 opnieuw aan te melden.

Aanmelden kan op deze pagina: Inschrijven Open Fries Kampioenschap 2022

Nieuwsberichten over het concours