Corona

Helaas is het voor koren nu al enige weken niet mogelijk om te repeteren en concerten op te voeren. Dat heeft natuurlijk gevolgen en wij hebben vanuit de koren al enkele noodkreten ontvangen: hoe gaan wij hier mee om? Hoe houden wij ons financieel staande? Wanneer kunnen wij weer zingen? Hoe zit het met betaling aan onze dirigent?

Op een aantal vragen werd in het bulletin van Koornetwerk Nederland gereageerd; deze informatie is hier te vinden: Bulletin Corona Koornetwerk
Ook vindt u hier steeds de nieuwste berichten die Koornetwerk Nederland publiceert.

Ook wij vinden het moeilijk hoe jullie te adviseren. Zingen op anderhalve meter afstand wordt al snel moeilijk in de meeste ruimtes die koren beschikbaar hebben. Daarom vroegen wij de koren ook om hun ideeen: hoe gaan jullie met de corona-crisis om? Hopelijk kunnen we van elkaar leren. U vindt de ingezonden berichten hieronder. Wilt u uw inbreng ook op de website? Stuur uw bericht dan naar info@bond-van-zangkoren-friesland.nl en wij zullen het bericht plaatsen. Hartelijk dank, samen gaan we nadenken over hoe we verder kunnen!


Bericht van Popkoor Akkrum:

Hallo Tjeerd en mede-bestuursleden,
 
Na de recente versoepeling van maatregelen verwachten we in september wel weer te kunnen repeteren. Echter de huidige locatie biedt te weinig ruimte voor 45 zangers. We oriƫnteren ons op alternatieve mogelijkheden.
 
Contributie zetten we onverkort door omdat onze kosten voor het grootste deel ook doorlopen (oa dirigent, bond, verzekeringen). De meerderheid  van de leden begrijpt en accepteert dat. Er is op dit moment 1 lid afgehaakt ivm de contributie.  We willen een zelfstandige dirigent (die toch al niet dik betaald wordt) niet de dupe laten worden van deze crisis. Uiteraard betrekken we de steunmaatregelen van overheden hier ook bij.
 
Optredens zijn vooralsnog gecanceld. Er is 1 aanvraag voor medio 2021 waar we met enig voorbehoud positief op hebben geantwoord.
 
We willen deze of volgende maand inventariseren bij de leden of er mensen zijn die (vooralsnog) afhaken per september.  Velen vallen om meerdere criteria in risico groepen.  
 
Met vriendelijke groet,
Menno Bokslag (vz Popkoor Akkrum)

Bericht van Het Veenpolderkoor:

Beste Tjeeerd
Ik heb zelf wel een idee wat wij als koor kunnen doen.
Als het dorpshuis weer open gaat(daar zijn we sterk van afhankelijk) wil ik vragen of we zolang in de grotere zaal kunnen repeteren omdat we dan meer afstand van elkaar kunnen houden.
Wij hebben de leden laten weten dat ze gedurende 1 kwartaal vrij zijn van de contributie. Wil men gewoon door betalen dan is dat heel prettig natuurlijk.
Wij betalen de zaalhuur gewoon door.
De dirigent krijgt een kleine tegemoetkoming. Zij krijgt een maand uitbetaald.
Financieel moet het allemaal wel kunnen natuurlijk.
Misschien heb je hier iets aan.
Hartelijke groeten,
Helga Rosies.
Het Veenpolderkoor