Gemengd koor Sjongersnocht uit Bantega

Plezier in het zingen, dát staat bij gemengd koor Sjongersnocht uit Bantega voorop!

Het koor is 15 jaar geleden ontstaan uit een groepje enthousiaste mannen die voor een optreden voor ouderen eenmalig een optreden zouden verzorgen. Dit optreden viel zó in de smaak en de mannen beleefden zo veel plezier in het samen zingen dat men besloot door te gaan. De nodige dames sloten zich daarna bij het koor aan.

Sjongersnocht bestaat inmiddels uit 30 enthousiaste dames en heren uit niet alleen Bantega, maar ook uit de wijde omgeving. Te denken valt aan Echtenerbrug, Lemmer, Bant, Rutten, Joure, Scherpenzeel en zelfs Gorredijk! Opvallend is dat dit koor uit bijna net zoveel heren als dames bestaat. Dat zorgt voor een mooie evenwichtige klank.

Het koor is in Lemmer al een begrip geworden. Men kent hen vast van optredens tijdens het UITfestival, en het Dickens Festijn Lemmer. Maar dat zijn niet de enige locaties waar dit enthousiaste koor te vinden is. Optredens in tehuizen, opluistering tijdens wandeltochten, meedoen met zangfestijnen of concoursen, ze vinden het allemaal leuk.

De nummers variëren van meezingers, luisternummers, nummers uit de 60er jaren, tot popmuziek. Er wordt twee- tot meerstemmig gezongen door de zangers.

Het koor staat onder leiding van Helga Buitendijk die het koor begeleidt op elektronische piano. Tijdens een aantal nummers wordt ze muzikaal ondersteund door saxofoon of bugelklanken door enkele koorleden.

Sjongersnocht staat bekend om hun enthousiasme tijdens het zingen en maken van elk optreden een feestje.

Meer informatie over dit koor is te vinden op hun website www.bantega.net/sjongersnocht of www.facebook.com/sjongersnocht